Keşan'da Doğalgazın Güvenilir Adresi
Çalışma Saatleri : 08-30 ~ 18:30 - Pazar Hariç

Keşan’a Doğalgaz Kademeli Olarak Verilmeye Başlanıyor

Trakya’daki yeni yatırım bölgelerinde altyapı çalışmalarını aralıksız sürdüren GAZDAŞ, Keşan ilçesinde doğalgaz arzına kademeli olarak başlıyor…

Keşan, doğalgaza kademeli başlıyor.

İlk aşamada Aşağı Zaferiye Mahallesi’nde bulunan 1000’den fazla konut ve tesise sunulan doğal gaz hizmetinin 2017 Mart ayı sonuna kadar Keşan geneline yayılması hedefleniyor.

Türkiye’nin hava kirliliği en yüksek yerlerinden biri olarak gösterilen Edirne’nin Keşan ilçesi, GAZDAŞ’ın yoğun ve özverili çalışmaları sonucunda doğal gaza kavuşuyor. Kademeli olarak doğal gaz arzının sağlanacağı ilçede, Aşağı Zaferiye Mahallesi ile doğal gaza geçiş başladı. Mahallede bulunan 1000’den fazla konut ve tesis, doğal gaz iç hat kurulumlarını tamamlamaları ve GAZDAŞ abonesi olmaları halinde doğal gaz kullanımına başlayabilirler. Altyapı geliştirme çalışmalarını aralıksız sürdüren GAZDAŞ, Keşan’ın büyük bir bölümüne 2017 Mart ayı sonuna kadar doğal gaz sunmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan, “Haziran 2016’da altyapı geliştirme çalışmalarına başladığımız Keşan’ı temiz, ekonomik ve güvenli enerji kaynağı olan doğal gaz hizmeti ile buluşturmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu sayede 10 yılı aşkın sürede gerçekleştirdiğimiz 242 milyon dolarlık yatırım ile Trakya bölgesinde 400 binin üzerinde potansiyel abone için doğal gaz hizmetimizden yararlanma imkanı sunduğumu yerler arasında Keşan da var artık. Çalışmalarımıza ara vermeksizin devam ederek doğal gaz hizmetimizi Keşan geneline 2017 yılı Mart ayı sonuna yaymayı hedefliyoruz” dedi.

Doğal gaza geçişle birlikte Keşan’ın hava kirliliğinde de hızlı bir şekilde düşüş beklediklerini ifade eden Akaslan “İnsan ve çevre sağlığı düşünüldüğünde, hava kirliliğini azaltan önemli bir yakıt olan doğal gazın kullanımı sayesinde Trakyalılar temiz bir çevreye kavuştu. Trakya’nın hızla büyüyen sanayisi ve ekonomisine karşın son 10 yıl içinde doğal gaz kullanımı sayesinde hava kalitesinde Edirne’de yüzde 60, Kırklareli’nde yüzde 65 iyileşme sağlandı” diye konuştu.

Bir yorum bırakın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.